FAQ

Algemeen

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 18:00 uur.

Op zaterdag zijn wij geopend van 08:00 tot 15:00 uur.

Op zon- en feestdagen zijn we gesloten. 

Zijn jullie ook geopend op feestdagen?

Op de wettelijke feestdagen die in Nederland gelden zijn wij gesloten.Dit zijn o.a. Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, Koningsdag, 1 maal per 5 jaar Bevrijdingsdag en 2e Kerstdag.

Houd voor de actuele afwijkingen in openingstijden onze website en Facebook in de gaten.

Voor vermeldingen op Google die niet accuraat zijn, zijn wij niet verantwoordelijk.

 

Zijn/ horen jullie bij de gemeente Nunspeet?

Nee, wij zijn een individueel bedrijf.

Moet ik in de gemeente Nunspeet wonen om hier te mogen storten?

Nee, iedereen mag hier komen storten. Wij hebben geen registratie waar iedereen vandaan komt.

Kan ik ook afrekenen met de PIN?

Ja, wij beschikken ook over een pinapparaat. Ook is contactloos pinnen bij ons mogelijk. Wel dient u contactloos pinnen op uw bankpas geactiveerd te hebben.

Kan ik ook contant afrekenen?

Ja, u kunt ook contant betalen.

Kan ik storten of grondstoffen afhalen op rekening?

Storten op rekening kan zeker. Wel vragen wij eerst om uw KVK formulier bij het aanmaken van uw klantgegevens. Deze kunt u ons toezenden op transport@bbgroep.info. Na ontvangst zullen we u aanmaken in ons klantensysteem. Daarna zal er op kantoor overlegd worden of het mogelijk zal zijn om per factuur te betalen, als u dit wenst.

Kan ik storten of grondstoffen afhalen op rekening van iemand anders?

Ja, u kunt ook storten op de rekening van iemand. Maar dit kan alleen als wij de bevestiging van de eigenaar hebben gekregen dat dit akkoord is. De eigenaar kan bellen met ons bedrijf naar 0341-251566 of een mail sturen naar transport@bbgroep.info. Het liefst ook met de informatie over wie er komt, wanneer en welke auto.

Als wij vooraf geen bericht hebben ontvangen, dient de storter/afhaler contant te betalen of te pinnen. Bellen geeft op dat moment teveel vertraging en helpt dus niet.

De reden hiervoor is dat te vaak mensen hebben geprobeerd zo een ander “een hak te zetten” en wij dan de discussie moeten gaan voeren of het wel klopt en moeten uitzoeken wie het was, waardoor soms de kosten zelfs onbetaald blijven. Dat kan toch niet echt de bedoeling van onze dienstverlening zijn.

Moet ik ook een afspraak maken als ik een grondstof op kom halen of iets kom storten?

Nee, u mag gewoon hierheen komen wanneer wij geopend zijn. 

BB Transport - Wegen

Hoe gaat het wegen?

Als u bij ons komt storten, registreren wij het gewicht van uw auto voor en na het storten. Dit doen wij door middel van een weegbrug, een plaat in de grond. U komt op de weegbrug staan en wacht totdat het stoplicht op groen staat. Als het stoplicht op groen staat, betekent het dat wij uw gewicht hebben geregistreerd en u mag doorrijden naar het vak waar u kunt gaan storten.

Als u weet waar u kunt gaan storten, kunt u met uw auto naar het vak toerijden. Parkeer uw auto op de manier zodat u andere auto’s niet hindert.

Na het storten kunt u nog een keer op de weegbrug komen staan. Nu hebben we het gewicht van uw auto met het afval erin en ook het gewicht zonder het afval erin. Nu weten wij precies wat het verschil is, dus hoeveel afval u heeft gestort.

Parkeer daarna uw auto op het parkeerterrein, zodat u niemand hindert en dan kunt u naar binnen komen om af te rekenen.

Moet ik wachten totdat het stoplicht groen is, voordat ik de weegbrug op kan rijden?

Nee. Als er niemand anders op de weegbrug staat, kunt u meteen de weegbrug oprijden. Ook al is het stoplicht rood. Als u op de weegbrug stilstaat en wij hebben u gewicht geregistreerd, dan gaat de lamp op groen. Dit betekent dat u mag doorrijden.

Kan ik de weegbrug aan beide kanten oprijden?

Nee, dit mag niet. Als u ons terrein op komt rijden, wordt duidelijk met pionnen en richtingsborden een eenrichtingsweg aangegeven. Als u deze richting volgt, kunt u de weegbrug via de voorkant oprijden.

Rijd de weegbrug niet via de andere kant op, dit kan botsingen veroorzaken! Ook het achteruit rijden of het negeren van de eenrichtingsweg is zeer gevaarlijk.

Moet ik uitstappen op de weegbrug?

Nee, dit is absoluut niet de bedoeling. Door op de weegbrug te blijven staan, geeft u andere auto’s niet de gelegenheid om te kunnen wegen en kunt u een file veroorzaken. Blijf in uw auto zitten, totdat het groene licht onder de overkapping brandt. Dit betekent dat wij het gewicht van uw auto hebben geregistreerd, dus dan kunt u doorrijden.

Ook bij het uit wegen moet u wachten op het groene licht. Daarna kunt u parkeren op het parkeerterrein en komen afrekenen.

Moet ik binnen doorgeven welke afvalsoort(en) ik bij me heb voor ik ga storten?

Nee, dit is niet verplicht. Als u weet in welk vak uw afvalsoort behoort, mag u gelijk naar dat vak toerijden.

Als u niet weet in welk vak u kunt storten, kunt u binnen vragen waar dat kan. Parkeer dan eerst op het parkeerterrein, zodat u niemand hindert.

Kan ik ook een lege weging doen?

Jazeker. U kunt bij ons een combinatie wegen tot 10 meter voor €10,-. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw camper of caravan wegen en checken of u niet te zwaar beladen bent.

BB Transport - Storten

Waarom moet ik betalen voor het storten van mijn afval?

In sommige gemeentes lijkt het storten van afval gratis. Maar toch betaal je in deze gemeentes indirect ook voor het storten. In deze gemeentes betaal je meestal 100 tot 150 euro meer aan gemeentelijke belastingen dan in gemeentes waar het storten van afval niet gratis is.

De gemeente Nunspeet regelt het storten van afval niet. Voor het storten van uw afval moet u dus betalen. Dus de vervuiler betaalt. Dit zorgt ervoor dat u meer gaat letten op hoeveel afval u weggooit.

Ik heb 2 of meer soorten afval, moet ik dat dan gescheiden storten?

Als u uw afval niet gescheiden bij ons aanlevert, valt het onder het restafval. Hiervoor betaalt u €28,- per 100 kg, met een minimumtarief van €10,-.

Maar soms kan het zijn dat u goedkoper uit bent door uw afval te scheiden.

Stel, u heeft restafval en hout. Dan kan het goedkoper zijn om uw afval te scheiden als u meer dan 40 kilo hout heeft. Dit komt omdat u vanaf 40 kilo restafval boven het minimumtarief van 10 euro uitkomt. Als u meer dan 40 kilo hout heeft, betaalt u alles wat boven de 40 kilo uitkomt op het tarief van restafval. Als u het zou scheiden, betaalt u alle kilo’s van het hout op het tarief van hout, namelijk €12,50 per 100 kg. Maar als u minder dan 40 kilo hout heeft, dan maakt het niet uit, want dan blijft het hout toch onder het minimumtarief van 10 euro, ook al stort u het bij het hout. Mocht u hier niet helemaal uitkomen, kunt u het altijd vragen aan ons personeel. Zij helpen u hier graag mee.

Kan ik ook papier, oud ijzer of fietsen storten?

Ja. Het storten van papier, oud ijzer en fietsen is gratis. U hoeft hiervoor dus ook niet op de weegbrug te komen staan.

Kan ik ook chemisch afval storten?

Nee, wij nemen geen chemisch afval in. Het storten van chemisch afval kan bij de gemeentewerf aan de Hullerweg 121 in Nunspeet.

Kan ik ook asbesthoudend materiaal storten?

Ja, asbest en asbestverdacht materiaal kunt u ook bij ons inleveren. Dit dient aangeleverd te worden in de daarvoor bestemde zakken. Deze zijn bij ons verkrijgbaar.

Kijk voor alle prijzen en voorschriften op deze pagina: Asbest voorschriften

Kan ik ook etensresten storten?

Nee, wij nemen geen etensresten in. Hiervoor kunt u naar Van Werven in Harderwijk of Oldebroek.

Kan ik ook matrassen storten?

Ja, matrassen kunt u ook bij ons storten. De kosten hiervan bestaan uit combi-tarief, dit zijn de stortkosten + een extra bijdrage.

De stortkosten bedragen 28,- per 100 kg. Hier zit een minimum tarief aan van €10,- per storting.

De extra bijdrage voor een 1-persoonsmatras zijn €10,- per stuk.

De extra bijdrage voor een 2-persoonsmatras zijn €15,- per stuk.

 

U zult voor het storten van een matras dus minimaal €20,- betalen. Dit kan meer worden afhankelijk van het gewicht van het matras.

BB Transport - Containers

Hoever van te voren moet ik mijn bestelling doorgeven als ik een container wil laten plaatsen?

Meestal hebben we een dag tot twee dagen nodig om een container bestelling te verwerken en in te plannen. Soms is het ook zo dat de container nog dezelfde dag geplaatst kan worden. Maar als u zeker wilt zijn van een plaatsing op het gewenste tijdstip, zorg dan dat de container bestelling twee dagen van te voren wordt doorgegeven. Eerder mag natuurlijk ook ;)

Hoelang mag een container blijven staan?

Het is geen probleem als u container één week of twee weken blijft staan. Als u voor langere tijd een container wilt hebben staan, is het belangrijk dat wij dit van te voren weten. We kunnen in dat geval in overleg bespreken of de container lang kan blijven staan.

BB Grondwerken - Grondstoffen

Moet ik de af te halen grondstof afrekenen op basis van gewicht of volume?

Op basis van volume. U kunt bij ons aangeven hoeveel kuub of liter u wilt meenemen en dit rekent u dan af. Hiermee voorkomen we bijvoorbeeld dat u de kilo’s van het water ook moet betalen als het geregend heeft. U betaalt dus ook werkelijk wat u meeneemt.

Waarom registreren jullie mijn kenteken?

Als u bij ons een grondstof komt afhalen, wordt altijd naar uw kenteken gevraagd. Bij het laden van de grondstof is het dan altijd duidelijk welke auto de grondstof nodig heeft en zo kunnen wij voorkomen dat u met een verkeerde geladen grondstof naar huis gaat.

Onthoud uw kenteken, maak een foto of neem uw kenteken bewijs mee naar binnen en voorkom daarmee dat u weer terug moet lopen naar uw auto.

Wat is het verschil tussen zwarte grond, compost, potgrond, tuinaarde en tuinturf?

Wij hebben verschillende soorten die u kunt gebruiken voor uw planten, namelijk zwarte grond, compost, potgrond, tuinaarde en tuinturf. Maar welke soort heeft u nu nodig?

Zwarte grond is onbemest, ongemengd en vrij van puin. Het heeft een basisvoedingswaarde en wordt gebruikt voor het ophogen en/of aanvullen van tuinen, plantsoenen, gazons en borders. Ook voor gras is zwarte grond het beste! Bij een ander soort krijgt u mos tussen het gras.

Compost levert veel voeding. Het is dus uitstekend geschikt voor het bemesten van uw tuin of het verrijken van uw grond.

Potgrond is een voedingsrijk mengsel met een watervasthoudend karakter. Daarom is het ook juist geschikt voor het inplanten van laag groeiende planten en bloemen in bijvoorbeeld uw bloembakken. Heeft uw nou wat hogere bloembakken? Kies er dan voor om eerst een laag zwarte grond in de bakken te doen en daarna een laag potgrond. Dat schilt weer in de portemonnee!

Tuinaarde is een mengsel van zwarte grond en compost. Het is dus goed te gebruiken bij het aanvullen van uw (moes)tuin en borders of voor het egaliseren van uw grasmat.

Tuinturf is door de lage pH-waarde een hele scherpe soort en daardoor juist geschikt voor zuur minnende planten zoals rhododendrons, coniferen, azalea’s en heideplanten.

Kan ik grondstoffen ook in een kleine hoeveelheid komen afhalen?

Ja, u kunt grondstoffen zelfs in de kleinste hoeveelheid komen afhalen.

Moet ik zelf de grondstof op mijn aanhangwagen scheppen?

Nee, nadat u naar binnen bent geweest om uw grondstof te betalen, wordt er iemand gevraagd om met de mini shovel de grondstof op uw kar te laden. U hoeft dus niet zelf te scheppen. Met de uitzondering bij hele kleine hoeveelheden of gevuld in speciekuipjes.

BB Grondwerken - Bezorgen

Hoeveel kost het om een grondstof te laten bezorgen?

Aan het laten bezorgen van een grondstof zitten kosten verbonden. De kosten voor Nunspeet/Hulshorst zijn €30,- per transport. Op de overige plaatsen worden vrachtwagenuren doorgerekend ad €64,- ex per uur.

BB Grondwerken - Grondverzet

Verhuren jullie ook kraantjes zonder machinist?

Ja, u kunt bij ons ook een kraantje zonder machinist huren. Wij hebben een 1-tons kraantje te huur voor €121,- per dag exclusief de brandstof.

Bestel hier uw container Bestel hier uw grondstof Contact